Aangekondigde programma’s

Foto: OMA

Basisschool Het Epos

Stichting De Verre Bergen zet een basisschool op in Zuidwijk, met extra aandacht voor de groei van iedere leerling en extra ruimte voor leerkrachten om zich verder te professionaliseren.

 

“De maatschappij verandert snel en het onderwijs kan zich hier slechts geleidelijk op aanpassen,” zegt programmamanager Hidde Verkade van Stichting De Verre Bergen. “Door een eigen school van de grond af op te bouwen, kunnen we met meer bewegingsruimte zaken anders aanpakken. Zo willen we een breed aanbod voor kinderen realiseren waarin binnen- en buitenschools aanbod goed geïntegreerd zijn. Met deze school willen we kwalitatief zeer goed onderwijs aanbieden aan kinderen op Zuid.”

 

Dit programma begint naar verwachting begin 2020. Lees meer…

Bijna 4000 kinderen van Zuid gratis naar Feyenoord in het nieuwe stadion

In het nieuwe stadion kunnen per wedstrijd 3884 kinderen tussen 10 en 15 jaar uit Rotterdam Zuid gratis naar thuiswedstrijden van Feyenoord. Hierover hebben Stadion Feijenoord en Stichting De Verre Bergen een principeovereenkomst gesloten. Zij richten hiervoor in het nieuwe stadion een speciaal “Vak van Zuid” in. Stichting De Verre Bergen stelt € 24,5 miljoen beschikbaar voor het realiseren van dit programma.

 

Directeur Roelof Prins van Stichting De Verre Bergen: “Er zijn kinderen die praktisch naast het stadion wonen, maar nooit een wedstrijd bezoeken. Wij willen dat ook kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben en die wonen op Zuid de mogelijkheid krijgen de sfeer in het Feyenoord stadion te proeven.”

 

Dit programma begint naar verwachting in 2024. Lees meer…