Nieuwe directeur officieel van start: een terug- en vooruitblik

Afgelopen week was een historisch moment voor Stichting De Verre Bergen: we verwelkomden onze nieuwe directeur Bas Reintjes, die op 1 juli officieel het roer overnam van Roelof Prins, die sinds de oprichting in 2011 directeur was. Na een periode van 13 jaar  is het tijd voor een nieuw gezicht — figuurlijk gesproken. Bas is als voormalig directeur van Stichting Nieuw Vaarwater geen onbekende.

 

Bas zijn allereerste week als directeur is inmiddels een feit. Hij besteedt deze eerste maand veel tijd aan het nog beter leren kennen van het team. De werkwijze van Stichting De Verre Bergen blijft hetzelfde, waarbij het hoofddoel is om de stad Rotterdam beter en sterker te maken door sociaal maatschappelijke programma’s te ontwikkelen, te steunen en uit te voeren en deze continu te verbeteren.

 

Gers! magazine hield eerder een interview met de vertrekkende en nieuwe directeur. Het mooie en inspirerende gesprek met Roelof, waarbij Bas later aanschuift, onderstreept een gezamenlijke gedachte: “Het gaat erom dat je impact hebt, hoe klein ook”. Bas benadrukt het belang van sociale cohesie. “Ik hoop dat we meer verbinding kunnen creëren tussen verschillende groepen in de samenleving. Dat is de basis voor een goede en leuke samenleving.” Hij gelooft dat samenwerking met en in de stad cruciaal is. “Door samen te werken en onze krachten te bundelen, kunnen we echt het verschil maken.”

 

Het volledige interview is gepubliceerd in editie 34 van Gers! magazine. Voor degenen die geen toegang hebben tot de papieren versie, bieden we hier de mogelijkheid de digitale versie te lezen. Lees hier het volledige interview.