Fonds De Loods

Het saneren van schulden voor Rotterdamse gezinnen

Een nieuw toekomstperspectief voor Rotterdamse gezinnen met schulden
Het doel

Nieuw toekomstperspectief

Fonds De Loods saneert middels giften schulden voor Rotterdamse gezinnen met kinderen. Het doel is een blijvend verbeterde financiële situatie, een verbeterd toekomstperspectief en stressreductie bij deze gezinnen.
Het aanbod

Snel en kosteloos schulden saneren

Fonds De Loods biedt kosteloos ondersteuning waarbij het doel is om zo snel mogelijk de schulden te saneren (kwijtschelden). Om dit mogelijk te maken werkt Fonds De Loods samen met andere partijen die veel met deze doelgroep werken. Deze partijen maken de schulden inzichtelijk waarna Fonds De Loods het schuldsaneringsonderdeel uitvoert. Dat werkt kort gezegd als volgt: Fonds De Loods doet schuldeisers een aanbod tegen finale kwijting. Als alle schuldeisers akkoord zijn, worden de schulden gesaneerd. Gedurende het saneren en vaak ook daarna blijft de hulpverlenende partij betrokken bij het gezin.
Het onderzoek

Verzamelen en verbeteren

Het onderzoek wil kunnen aantonen of de gezinnen een verbeterde financiële situatie, een verbeterd toekomstperspectief en vermindering van stress ervaren. We willen de gezinnen vergelijken met deelnemers aan reguliere schulddienstverlening en de mogelijke verschillen tussen de twee trajecten verklaren.

De cijfers

38 gezinnen
Tot en met 2022 zijn van deze gezinnen de schulden opgelost.
€17.391 mediane schuld
De mediane schuld van de huidige Rotterdamse gezinnen die Fonds De Loods helpt.

Meer weten over dit programma?

Bas W.

Programma manager

Floris

Onderzoeksmanager

Stephanie S.

Associate

Samir

Business Development Manager Bewind

Wouter

Programma ontwikkelaar