Hoe maak je een sieraad met een 3D-printer? Hoe borduur je een naam op een pet? En hoe geef je een fiets een andere kleur? Dat leren kinderen van 10-15 jaar uit de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken in de werkplaatsen van Bouwkeet. Dit jaar bestaat Bouwkeet alweer drie jaar.

 

Op zaterdag 21 september organiseerde Bouwkeet haar jaarlijkse open dag met leerzame workshops en een tentoonstelling om kinderen uit de buurt een kijkje te geven in de wereld van de werkplaats.

 

Assea (10) en Maryam (9) vertellen dat ze Bouwkeet heel leuk vinden! “Het is een plek waar je leuke dingen kan doen en waar je veel kan leren.” Assea vertelt dat ze graag wil leren hoe je een robot maakt en Maryam vertelt dat ze graag wil leren naaien. Wat ze het leukst vonden vandaag op de open dag? “De houtwerkplaats. Daar leer je bijvoorbeeld hoe je een kapotte tafel kan maken.”

 

 

Omdat Bouwkeet een groot succes al sinds de start een groot succes blijkt te zijn, wordt het programma verlengd met vijf jaar.

 

Over Bouwkeet

Bouwkeet wil bijdragen aan de ontwikkeling van soft skills, zoals samenwerken, onderzoeken, problemen oplossen en kritisch nadenken. Bouwkeet biedt programma’s in zes verschillende werkplaatsen (textiel, hout, metaal, fablab, keramiek en spuiterij) waarbij deelnemers technische en sociale vaardigheden leren onder begeleiding van professionals. Kennis delen en elkaar helpen staat centraal.