Bouwkeet in tijden van de Coronacrisis

Dit bericht is een onderdeel van Bouwkeet

De coronacrisis heeft uiteraard ook haar uitwerking op de programma’s van Stichting De Verre Bergen. Gelukkig zien we daar ook veel creativiteit en veerkracht. In een serie korte nieuwsberichten schenken we aandacht aan hoe een aantal programma’s omgaat met de uitdagingen van deze tijd.

 

Bijna 100 deelnemers hadden zich ingeschreven voor het

lenteprogramma van Bouwkeet, toen de coronacrisis uitbrak. Dat betekende helaas geen programma’s meer voor de kinderen. Het Bouwkeet team stak de koppen bij elkaar om ervoor te zorgen dat de kinderen op een andere manier creatief bezig konden blijven. Dat resulteerde in de samenstelling van 100 maakpakketten. In de pakketten zaten diverse materialen zoals kleurpotloden, knikkers, elastiekjes, viltstiften, plakband, lijm en wol. Het team nam tevens de bezorging van de pakketten op zich. Op de website van Bouwkeet konden deelnemers allerlei voorbeelden vinden van dingen die ze met deze materialen konden maken. Inclusief handleiding uiteraard. Denk aan jojo’s, eierwarmers van vilt, kartonnen bordspellen en nog veel meer. De eigen creativiteit van de deelnemers werd ook gestimuleerd. De pakketjes werden enthousiast ontvangen. ‘’Wat een geweldig idee, dit Bouwkeet maakpakket. Hier kunnen we heel wat uurtjes plezier aan beleven’’ aldus deelnemer Didi en haar moeder. Inmiddels heeft Bouwkeet als reactie op het maakpakket veel foto’s van deelnemers en hun creaties ontvangen.

 

Toen het duidelijk was dat de deelnemers nog wel even binnen moesten, zitten werd er nagedacht over een vervolg op de maakpakketten. Een ‘’Microbit Klooikoffer’’ was daarop het antwoord. Dezelfde deelnemers kregen allen een Microbit toegestuurd, en ook hier werden er handleidingen op de website van Bouwkeet gedeeld. Zo kunnen deelnemers hun naam in licht programmeren, kunnen ze een digitale dobbelsteen maken en nog veel meer. Om alle vragen van de kinderen te beantwoorden werd de ‘’Microbit hulplijn’’ in het leven geroepen. Ook de Microbit werd met veel enthousiasme ontvangen: ‘’Mijn zoon vond het fantastisch. Hij wou voor zijn verjaardag een uitbreiding ervan. Hij is er heel de dag zoet mee, dus het is een groot succes. Bedankt Bouwkeet!’’ aldus een moeder van een deelnemer.

 

Bouwkeet opent vanaf 2 juni gefaseerd weer haar deuren.