Duurzaam excursievervoer met Buzz010

Dit bericht is een onderdeel van Buzz010

Buzz010 brengt leerlingen van het primair onderwijs nu met een elektrische touringcar! Dit is de eerste elektrische touringcar in Nederland. Begin februari werd de emissievrije bus op feestelijke wijze gepresenteerd bij het Wereldmuseum.

 

Samen met de leerlingen van de Zalmplaatschool werd de bus door heel hard te toeteren, officieel ‘geopend’ voor educatieve excursies. “Ik ben heel erg blij dat er geen slechte rook uitkomt, dat is slecht voor de dieren” aldus een vrolijke, jonge leerling. Wethouder Vincent Karremans ging met de kinderen in gesprek over duurzaamheid, excursies en vervoer. Op deze bijzondere dag maakten de scholieren voor het eerst een ritje in de nieuwe bus en er werd volop gedanst.

 

De splinternieuwe bus draagt bij aan de kwaliteit en toegankelijkheid van educatieve excursies en aan het doel om in 2050 een klimaatneutrale stad te zijn. De elektrische touringcar is een initiatief van Stichting Buzz010 en Nooteboom Tours in samenwerking met de gemeente Rotterdam en Shell. “Verduurzaming van de stad is een belangrijk thema en zeker als het om vervoer van kinderen gaat, willen we er als Buzz010 voor zorgen dat dat op een groene manier gebeurt,” zegt voorzitter van Stichting Buzz010, Bas Woudstra. “Daarnaast biedt de bus mooie educatiemogelijkheden om leerlingen iets bij te brengen over duurzaamheid en is de bus een goed voorbeeld van wat Rotterdamse partijen samen kunnen bereiken.”

 

Bekijk hier de video voor een goede sfeerimpressie.