Feest van textiel en creativiteit bij de Kinderfaculteit!

De Kinderfaculteit Pendrecht transformeerde tijdens de herfstvakantie in een levendig textielatelier, waar kinderen uit de wijken Pendrecht en Zuidwijk bruisden van de creativiteit. In de herfstvakantie van dinsdag 17 oktober tot en met vrijdag 20 oktober leerden kinderen de fijne kneepjes van het textielvak. 

 

Kunstenaar Caroline Grootenboer leidde de vierdaagse workshop, waarin de kinderen alles leerden over wol kaarden, borduren, weven en vilten. Deze praktische lessen begonnen met een bijzondere ervaring: een bezoek van herder Martin Oosthoek met zijn schapen, waardoor kinderen van dichtbij konden zien en voelen waar wol vandaan komt.

Met naald en draad in de hand, hebben de jonge kunstenaars prachtige kunstwerken geborduurd – van schitterende taarten en zelfportretten tot speelse katten en persoonlijke namen. Ongeveer 60 kinderen namen deel, sommigen zelfs alle vier de dagen, om aan hun projecten te werken en nieuwe technieken te ontdekken.

Vrijdag was de grote finale: een tentoonstelling waar de jonge kunstenaars hun werk presenteerden. Ondanks een vroege sluiting door het onstuimige weer, was het evenement een succes met deelname van familie, vrienden en buurtbewoners.

 

Het textielatelier is slechts het begin! Er is een lessenserie van 9 weken gestart als een voortzetting van de vakantieprogrammering, gericht op het stimuleren van nieuwsgierigheid en creativiteit. Interessant is de spontane oprichting van een textielclub voor volwassenen in de wijk, geïnspireerd door de kinderactiviteiten.

De Kinderfaculteit Pendrecht is trots op dit initiatief en kijkt uit naar de volgende editie, die wellicht een ander type atelier zal zijn, in lijn met de doelstelling om kinderen kennis te laten maken met diverse kunstvormen.

 

Voor meer informatie over de Kinderfaculteit en toekomstige evenementen, bezoek de website!