Gelukswandeling in Rotterdam: route naar nieuwe soorten van geluk

“Geluk heeft te maken met de manier waarop je tegen dingen aankijkt” vertelt Misja Immink vanuit zijn fleurige en opvallende kantoor aan de Batvierenstraat 15-35 in Rotterdam. Hij is bedenker en maker van de Gelukswandelingen en verzorgt al jaren deze wandelingen door de stad Rotterdam.

 

Vorige week was het International Day of Happiness oftewel Internationale Dag van het Geluk. Een mooi moment om vrolijkheid en geluk onder de aandacht te brengen met Misja’s wandelingen in Rotterdam.

 

Misja is kunstenaar en organiseerde in 2012 de eerste gelukswandeling voor bewoners van verzorgingshuis Antonius aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Inmiddels zijn deze gelukswandelingen populair onder jong en oud en meerdere verzorgingshuizen doen mee. Samen met ouderen en vrijwilligers wordt er lopend gezocht en gekeken naar nieuwe gelukssoorten. Team Geluk bestaat uit een geluksvrijwilliger en een ouder, om de ontdekkingen te delen en te bespreken.

 

Tijdens een gelukswandeling is er één thema met vier a vijf activiteiten. Zoals zoek de gelukkige dakpan, luchtturen, blauwkijken en waterstaren. Gelukszoeker Misja vindt juist die verbinding door verwondering tussen ouderen en jongeren zo belangrijk.  “Ik wil graag de wereld een stukje beter maken, iets goeds doen en als ik één of meerdere mensen kan bereiken is dat geweldig”.

 

Voor bedrijven is het maken van een gelukswandeling een uniek teamuitje.  Ga samen met bewoners van een verzorgingshuis aan de gelukswandel. Wil jij als bedrijf de missie van Gelukswandelingen steunen met mooie gelukswandelingen of een donatie? Meer informatie vind je hier. Liever als geluksvrijwilliger een bewoner van een verzorgingshuis begeleiden tijdens een gelukswandeling? Meld je dan aan. Want hoe meer vrijwilligers zich aanmelden des te meer ouderen van dit avontuur kunnen genieten.