Stichting Maaszicht opent deuren in vernieuwd gebouw

Stichting De Verre Bergen maakte eind 2019 de aankoop van het pand aan de Kleiweg 314 bekend. Daarin vertelden we ook dat, na de nodige verbouwing, Stichting Maaszicht hierin zou huisvesten. Deze verbouwing is inmiddels afgerond en Stichting Maaszicht heeft haar intrek genomen. In het bijzijn van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is op 18 september het gebouw feestelijk geopend.

 

In het nieuwe pand hebben jongeren een eigen kamer en badkamer. Daarnaast zijn er algemene ruimtes beschikbaar zoals een woonkamer, een centrale keuken en een tuin. Het nieuwe gebouw biedt plek aan zeven extra jongeren vergeleken met het oude gebouw. Het zijn in totaal 39 beschermde woonplekken.

 

Marco van Breukelen, zakelijk directeur Stichting Maaszicht: ”We zijn erg blij met de renovatie van het pand. De uitgebreide voorzieningen bieden ons de mogelijkheid om nog meer jongeren te helpen. We kunnen ze bovendien een nog beter woonomgeving bieden. Dat is natuurlijk geweldig.”

 

Stichting Maaszicht

Maaszicht biedt zorg en begeleiding aan jongeren van 17 tot 23 jaar. Jongeren kunnen bij Maaszicht komen wonen wanneer ze problemen hebben en geen (veilige) plek om te slapen. De medewerkers van Maaszicht helpen de jongeren bij het oppakken van nuttig werk, persoonlijke problemen en geldzaken. De jongeren werken toe naar een zelfstandig bestaan en krijgen hulpmiddelen waarmee zij hun kansen vergroten om een goede plek in de samenleving te krijgen.