Zilveren Opening Depot Boijmans Van Beuningen

Dit bericht is een onderdeel van Depot Boijmans Van Beuningen

Stichting De Verre Bergen is blij met de technische voltooiing van het Rotterdamse kunstdepot dat straks open is voor publiek. Het indrukwekkende spiegelende gebouw vierde eind september zijn Zilveren Opening. Stichting De Verre Bergen heeft een deel van de vijfde verdieping tot haar beschikking.

 

Roelof Prins: ”Het is de eerste keer in de geschiedenis dat een museum zich helemaal openbaar maakt. Deze collectie is van de Rotterdammers en nu kunnen zij voor het eerst hun eigen kunst helemaal bekijken. Dat is voor ons een van de redenen om hieraan bij te dragen.”

 

Het Depot

Depot Boijmans Van Beuningen zorgt ervoor dat straks de gehele kunstcollectie van Museum Boijmans Van Beuningen te zien is. Ruim 151.000 kunstwerken worden hier verzorgd en opgeslagen voor het oog van de bezoeker, die wordt ondergedompeld in de wereld achter de schermen van een museum. Naast de verschillende ruimtes voor opslag en verzorging heeft het depot op 35 meter hoogte een restaurant en een dakbos, dat recent een Rooftop Award heeft gewonnen. Nu het technische deel af is, kan er begonnen worden met de binnenkant en de grote kunstverhuizing die in december start. Het depot opent in het najaar van 2021 zijn deuren.

 

Coverfoto door Aad Hoogendoorn (2020)